Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ «ΚΛΙΒΑΝΟΣ»

Έστω και την ύστατη ώρα μόλις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές οφείλετε κ. Δήμαρχε να μιλήσετε καθαρά στην κοινωνία της Νάξου και να ξεκαθαρίστε το τοπίο και τις προθέσεις σας αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Στον απολογισμό σας αφιερώσατε μόλις δύο σειρές για να μας πληροφορήσετε ότι αναθέσατε μελέτη ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (σελ. 8).
1. Η μελέτη αυτή έχει παραλειφθεί;
2. Έχετε εικόνα για τα συμπεράσματά της;
3. Πως ο ειδικός σύμβουλός σας, κ. Τσούκλερης δίνει συνέντευξη στην «Καθημερινή»http://www.kathimerini.gr/503256/article/epikairothta/ellada/se-eyrwpaika-xnaria-na3os-kai-ikaria-gia-ta-skoypidia στις 09/11/2013 και αναφέρει επί λέξει τα εξής:
«Από το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει εγκριθεί ένα κονδύλι 2.700.000 ευρώ που θα αξιοποιηθεί σε περιβαλλοντικές μελέτες για την αποκατάσταση όλων των χωματερών, πέντε Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, 600 κάδους κομποστοποίησης, αλλά και ενημερωτικές καμπάνιες», εξηγεί στην «Κ» ο χημικός κ. Δημήτρης Τσουκλέρης, ειδικός σύμβουλος του δήμου. Όραμα του ίδιου είναι η κομποστοποίηση ακόμα και των φυκιών, ενώ η προσπάθεια θα ενισχυθεί και με 425 κάδους, δωρεά από το Σβέμπις Χαλ. Η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων προβλέπεται να γίνεται στον εγκεκριμένο μελλοντικό νέο ΧΥΤΑ (για τον οποίο είχε μεριμνήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή), ενώ αναμένεται εντός του μηνός η δημοσιοποίηση μελέτης ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων από το ΕΜΠ. «Αν η εν λόγω μελέτη και το υπουργείο δώσουν το «πράσινο φως», θα συζητηθεί και η πιθανότητα δημιουργίας μονάδας θερμικής επεξεργασίας με το Δημοτικό Συμβούλιο».

1) Έχετε εικόνα τι γύρευε ο ειδικός σας σύμβουλος στην Τέταρτη Ελληνογερμανική Συνέλευση στη Νυρεμβέργη με τίτλο «Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» ως βασικός ομιλητής στην Ενότητα ΙΙΙ με τίτλο «Συγκεκριμένα παραδείγματα της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας Ι- Βέλτιστες Πρακτικές» και συγκεκριμένα στο θέμα «Νέοι δρόμοι στη διαχείριση απορριμμάτων. Το παράδειγμα της Ικαρίας και της Νάξου».

http://www.griechenland.diplo.de/Vertretung/griechenland/el/08/DGV__IV__Abschlusserklaerung.html

http://m.griechenland.diplo.de/contentblob/4012802/Daten/3590329/DownloadDatei_DGV_IV.pdf

2) Έχετε εικόνα τι μπορεί να εννοεί ο Περιφερειάρχης Schwabisch Hall (Γερμανία) Gerhard Bauer, στη συνέντευξη που δίνει στο επιστημονικό περιοδικό «Χημικά Χρονικά» (Τεύχος 11/2013) που εκδίδει η Ένωση Ελλήνων Χημικών με αρχισυντάκτη τον ειδικό σας σύμβουλο κ. Τσούκλερη, όταν στη σελίδα 5 αναφέρει επί λέξει «… Οι ειδικοί διαχείρισης της Περιφέρειας μου μελέτησαν συγκεκριμένες προτάσεις. Οι διοικήσεις των νησιών της Ικαρίας και Νάξου υπέβαλαν αιτήσεις στην Κυβέρνηση. Ελπίζω να προχωρήσει η διαδικασία και να εγκριθεί η χρηματοδότηση για την υλοποίηση των προτάσεων μας. Εάν μπορούμε να παρέχουμε περαιτέρω υποστήριξη, θα το κάνουμε ευχαρίστως. Η επικοινωνία συντονίζεται από τους συνεργάτες του κου Υφυπουργού Φούχτελ. Στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν συζητήσεις σε Υπουργικό επίπεδο. Εύχομαι αυτό να ανοίξει το δρόμο για τις μικρές μονάδες θερμικής επεξεργασίας για τη Νάξο και την Ικαρία. Τότε θα δούμε και θα βιώσουμε πως λειτουργούν αυτές οι μονάδες χωρίς να υπάρχει κίνδυνος…»

http://www.eex.gr/DocLib1/Chem_Chro_%CE%9D%CE%9F%CE%95_300114.pdf

3) Μήπως ο ειδικός σας συμβουλος κ. Τσούκλερης είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στο εργαστήριο της καθηγήτριας κας Λοϊζίδου, που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης την οποία αναφέρετε στον απολογισμό σας; Έχει άγνοια των συμπερασμάτων της μελέτης της κας Λοϊζίδου;

http://www.ntua.gr/directory.html?q=4034

Τα ερωτήματα ρητορικά καθώς επισυνάπτονται οι «αποδείξεις». Πρόκειται για τη συνήθη τακτική του κ. Δημάρχου να συνομιλεί εν κρυπτώ από τη ναξιακή κοινωνία με τους κυβερνητικούς του φίλους και τους Γερμανούς εντολείς τους.

Οι συμπολίτες μας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους αναφορικά με την ενημέρωση που τους παρέχει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Όλα αυτά συζητιούνται και ανακοινώνονται επίσημα στη Γερμανία και στην Αθήνα τη στιγμή που στη Νάξο η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να το αποκρύψει με κάθε τρόπο από την κοινωνία. Τι έχει να κρύψει ο κ. Δήμαρχος; Γιατί αποφεύγει να ενημερώσει τους Ναξιώτες ότι προτίθεται να εφαρμόσει θερμική επεξεργασία των απορριμμάτων;

Συνεχίζεται…



Νάξος, 9 Μαΐου 2014
Δημοτική Κίνηση - ΠΟΛΙΤΕΣ για τα Νησιά μας
Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Βασίλης Βρούτσης

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η αντίστροφη μέτρηση άρχισε....

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια όλα αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Περσινά ξινά σταφύλια...Τη συνέντευξη Τσούκλερη την είχε αναδείξει τότε, που είχε δημοσιευτεί στην "Καθημερινή", η Μπράουν και ο Μεσόγειος και το ότι κάνει διδακτορικό ο Τσούκλερης στο Πολυτεχνείο έχει αναφερθεί στο δημοτικό συμβούλιο.
Πού είναι το επιλήψιμο; Και πού είσαστε τότε; Αρχίσατε και σεις τη σκανδαλολογία, γιατί νομίζετε πως θα πάρετε το Δήμο.
Καλά, περιμένετε, ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ έγκαιρα αντιδρά ο Βρούτσης. Με καθυστέρηση 6 μηνών!

Ανώνυμος είπε...

Τουλαχιστον γνωστοποιει στον κοσμο τι συμβαινει και αντιδρα.Τι απο τα δυο δεν σας αρεσει.Στην τελικη αν ειναι κατι το οποιο θα βοηθουσε τον Δημο για ποιο λογο ο κ.Μαργαριτης δεν το διαφημιζει?Ψιλα γραμματα,ετσι?

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ; ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ; ΔΕ ΘΕΛΕΙ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαργαρίτης τα λέει όλα στον απολογισμό καιο στο πρόγραμμά του.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβεστερα, το προγραμμα και ο απολογισμος του τα λενε ολα για το μαργαριτη.

Ανώνυμος είπε...

το απόλυτο μηδέν δλδ όπως παραδέχονταν μέχρι πρόσφατα και οι πιο "στενοί-κολλητοί" του φίλοι..

Ανώνυμος είπε...



ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΥΠΝΟΣ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΒΑΘΥΣ……ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΞΥΠΝΙΑ!!!


Ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζετε συντοπίτες ανθυποψήφιοι του Δήμου των Ναξίων και των Μικροκυκλαδιτών τους συνομιλητές σας. Όταν σε ανύποπτο χρόνο τότε που το ροχαλητό σας, η άγνοιά σας και η αδιαφορία σας ήταν τόσο φανερές και θορυβώδεις σε εγχωρίους και εξωχωρίους ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ σας, κάποιος έκανε τον μικρό κόπο να ερευνήσει (ανθ’ υμών).
Το παρακάτω κείμενο –σχόλιο αναρτημένο σε αυτό το blog με ημερομηνία 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ναι 2013 αφιερώνεται ΣΕ ΟΛΟΥΣ αυτούς που κατά καιρούς διεκδικούν την ψήφο σας και δεν γνωρίζουν ούτε τα ονόματα καλά –καλά, ούτε τις ακριβείς δημόσιες ή ιδιωτικές θέσεις τους, πόσο δε μάλλον, τις σκέψεις και τις προθέσεις ΑΥΤΩΝ που τους επιβάλλουν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν τις αποφάσεις τους.
Έγραφα τότε……

ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ!!!

Με το τελευταίο νομοσχέδιο, αιγιαλός και παραλίες της πατρίδας μας (μέσα από πονηρές διατάξεις, αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης) περνούν προς εκμετάλλευση(;) στο πλέον διεφθαρμένο κατά τεκμήριο τμήμα της πατρίδας μας τους Ο.Τ.Α.. Οι διορισμένοι μιας άλλης εξουσίας, είχαν φροντίσει να ετοιμάσουν το έδαφος. Μας πολεμούν με τα ίδια μας τα όπλα ως συνήθως. Το «πάζλ» για το νησί μας έχει ως εξής: Στις 28-29 Οκτωβρίου 2012 μια αντιπροσωπεία μ’ επικεφαλής τον αρχιροταριανό διαχειριστή περιφερειάρχη της Swhabish Hall της Βάδης Βυρτεμβέργης LANDRAT GERHARD BAUER και επίσημο πλασιέ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων προϊόντων της Αγγελικούλας επισκέφθηκε (πλάκωσε κατά κυριολεξία) τις αρχές του τόπου μας και σαν «κονφερανσιέ*» αυτοί, τον ξενάγησαν στους σκουπιδότοπους, που μαζί μ’ αυτούς, πήρε και μια πρώτη εικόνα του οικοπέδου που με ψίχουλα θα διαπραγματευθεί. Το σχέδιο προβλέπει ΤΑΙΠΕΔ και ΟΤΑ λειτουργώντας σαν οχήματα περιφοράς δημοσίων αγαθών να «πείσουν» τους «ορνιάδες» να πλησιάσουν τα «πτώματα». Συντοπίτες προσοχή. Τίποτα δεν πρέπει να πουληθεί.

Σημείωση:
*Σύμφωνα με τα λεξικά, ο κονφερανσιέ είναι «ο παρουσιαστής ψυχαγωγικού επιθεωρησιακού προγράμματος, ο οποίος παρεμβάλλεται ανάμεσα στα διάφορα νούμερα, λέγοντας ανέκδοτα και κάνοντας έναν υποτυπώδη διάλογο με το κοινό» (ο ορισμός από το ΛΚΝ, παρόμοιον έχει και το λεξικό Μπαμπινιώτη).

«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου
Δευ Μαρ 11, 12:55:00 π.μ.

Ανώνυμος είπε...

sta @@ mas ti eixes pei, malaka, to mono pou theleis einai na epibebaiwtheis. komplexike